Wie is ISOCARE?

Ik ben Inge Slootjes-Oostveen. Toen ik op mijn 17e mijn studiekeuze maakte wilde ik graag een wetenschappelijke richting in. Ik heb toen voor laboratorium onderwijs op de HTS in Eindhoven gekozen. Mijn afstudeer richtingen waren medische microbiologie en moleculaire biologie.

 

Ik heb jarenlange research ervaring in de farmaceutische wereld, onder andere naar kanker en Alzheimer. Mijn onderzoek richtte zich met name op moleculen en receptoren die zich in het neurologisch gebied bevinden. Vervolgens heb ik testen ontworpen en opgezet om allerlei infectieziekten op moleculair niveau (zogenaamde PCR) aan te kunnen tonen.
Na 9 jaar allerlei onderzoeken gedaan te hebben durfde ik eindelijk de stap te nemen. Ik ben begonnen met nieuwe opleidingen. Gedurende mijn carrière kwam ik er namelijk achter dat ik, weliswaar achter de schermen, voor mensen bezig was, maar ik miste het directe contact met de patiënten.

In 2005 ben ik begonnen aan de opleiding Mesologie aan de Academie voor Integrale Geneeswijzen in Amsterdam. Dit is een 6-jarige opleiding, waarvan ik door mijn vooropleidingen het eerste jaar kon overslaan. Ondertussen heb ik ook de opleiding tot neurofeedback trainer, orthomoleculair afslank consulent en Life-coach succesvol doorlopen. Mesologie, afslanken, Life-coaching en neurofeedback vullen elkaar perfect aan. De gehele persoon wordt op deze manier onder de loep genomen. Ik vind het ook heel erg belangrijk om echt de tijd te hebben voor mijn patiënten.

 

De farmaceutische wereld heb ik dus achter mij gelaten om mij te richten op een mildere manier van geneeskunde. Een vorm van geneeskunde waarbij naar de hele persoon wordt gekeken in plaats naar een klein onderdeel van die persoon. Hierbij staat genezing centraal staat in plaats van symptoom bestrijding, doordat er gezocht wordt naar de onderliggende oorzaak van de klacht. De ‘wetenschap’ heb ik achter mij gelaten voor individuele geneeskunde. Niet iedereen reageert op dezelfde wijze met dezelfde reactie, mensen zijn geen reageerbuisjes. Ik vind het belangrijk om per persoon te bepalen welke oorzaken er onder de symptomen liggen en op welke manier dit bij deze persoon opgelost kan worden.

 

Mesologie is een vorm van intergrale geneeskunde, hierbij wordt reguliere medische kennis gebruikt om de oorzaak te vinden. Wanneer iemand ziek is krijgt men klachten, de spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. Deze symptomen uiten zich bij iedereen op een eigen manier. Het bestrijden van deze symptomen heeft een bedekkend effect. Het signaal dat er iets niet helemaal goed functioneert wordt weggenomen, maar de oorspronkelijke oorzaak niet. Met andere woorden, de emmer wordt niet geleegd en de kraan wordt niet dichtgedraaid. Een mesoloog gaat op zoek naar de onderliggende oorzaak (kraan) en gaat daar vandaan te werk om deze op te lossen, zodat de klachten vervolgens ook weggaan. Hiervoor maakt de mesoloog  gebruik van verschillende geneeswijzen, zoals onder andere reguliere geneeskunde, homeopathie, orthomoleculaire geneeskunde, traditionele Chinese geneeskunde, ayur veda (= Indische geneeskunde), fytotherapie en electro fysische diagnostiek.

 

Mesologie kan helpen bij zeer vele klachten, met name sluimerende en chronische klachten, zoals buikpijn, hoofdpijn, vermoeidheid, terugkerende ontstekingen, hormonale klachten, etc.

 

Neurofeedback training is een techniek om hersenen te trainen emotionele, fysieke en mentale functies beter te reguleren, zonder gebruik te maken van medicijnen. De hersenen vervullen een centrale rol in het besturen van ons lichaam. De hersenfunctie heeft dus grote invloed op ons gehele functioneren. Wanneer de hersenen een meer evenwichtig en stabiel patroon vertonen, kunnen vele lichamelijke, psychische en emotionele symptomen verminderen en/ of verdwijnen. Neurofeedback kan helpen bij ADHD, ADD, PPD-nos, leer- en concentratiestoornissen, vermoeidheid, depressie, burn-out en nog veel meer.

 

Life coaching is een resultaat gerichte manier van coachen, waarbij de focus ligt op de blijvende verandering. Als coach stel ik specifieke vragen, zodat de client zelf de antwoorden vindt, waardoor de motivatie zeer krachtig blijkt. Op deze manier valt de cliënt niet terug in oude gedragspatronen. Ik werk volgens de NAC methode van Anthony Robbins, deze is gebaseerd op het model van Neuro Associative Conditioning. De NAC model is zo gestructureerd dat oude, ongewenste patronen, doorbroken worden en nieuwe patronen geïntegreerd worden. Hierdoor creëer je een krachtig zelfbeeld en groeit je zelfvertrouwen. Het nieuwe patroon kan geïntegreerd worden wanneer er een emotie aan ten grondslag ligt. Mensen associëren een emotie met een gebeurtenis en zo creëren we specifieke gevoelens in het lichaam. Zo worden veranderingen in het NAC model ook geankerd aan emoties en gevoelens. Dit is essentieel om de mens te motiveren, te focussen en te bewegen.

 

Voor overgewicht zijn zoveel verschillende redenen, waarbij teveel eten echt niet altijd de oorzaak is. Eerder (voor u) verkeerd eten en verschillende fysiologische disfuncties leiden tot overgewicht. M.b.v. de electrofysische diagnostiek wordt specifiek voor u bepaald wat de individuele oorzaak is en zo kan er heel specifiek aan gewerkt worden. Door deze persoonlijke begeleiding, werkend aan de oorzaak én de oplossing en met behulp van het life-coachen kan het iedereen lukken om af te vallen.

 

Een verkeerde lichaamssamenstelling kan vele klachten veroorzaken. Hierbij hoeft iemand niet eens een te hoge BMI te hebben. BMI zegt iets over het gewicht in relatie tot de lengte. Wat veel belangrijker is om te weten is uw lichaamssamenstelling; het vochtpercentage, het vetpercentage, uw vetvrije massa, en de plaats waar het opgeslagen vet zit, zegt meer over uw gezondheid dan de BMI.

 

Groetjes van Inge