Ben jij er ook bij?

Zin in een dagje ontspanning en ontdekken hoe het voelt om een acupunctuur behandeling te krijgen? Ervaren hoe het is om energetisch behandeld te worden? Je hersenen te trainen met neurofeedback? Heerlijk gemasseerd te worden? Een mediatie- of yoga workshop te ervaren? Mee te doen aan een cacao ceremonie? Of een mesologe te laten meten hoe het gesteld is met je lichaamsfuncties- en processen? Je persoonlijkheid, kernkwaliteiten en valkuilen te laten berekenen op basis van je geboortedatum? Of ben je nieuwsgierig naar wat een osteopaat of een cranio sacraal therapeut doet en voor jou kan betekenen?
Kom dan zaterdag 9 of zondag 10 juli 2022 in een ongedwongen en ontspannen sfeer genieten van een heerlijke dag voor jezelf en maak kennis met diverse alternatieve geneeswijzen.Wij hebben er zin in en kijken uit naar je komst!
Liefs,Inge, Phuong, Karin en Birgit

Oirschotsedijk 5, 5651 GB Eindhoven

9.30 – 16.30 uur

Dit kun je verwachten:

 

GROEP SESSIES

Op beide dagen kun je deelnemen aan een aantal groep sessies.

Op 9 juli kun je deelnemen aan de volgende groep sessies:

 • Cacao ceremonie
 • Theeditatie
 • Yoga
 • Meditatie

Op 10 juli kun je deelnemen aan de volgende groep sessies:

 • Cacao ceremonie
 • Theeditatie
 • Ademsessie
 • Mindwalk

Naast de groep sessies kun je deelnemen aan 2 individuele sessies naar keuze

INDIVIDUELE SESSIES OP 9 JULI

Op zaterdag 9 juli 2022 kun je kiezen uit 2 van de volgende individuele sessies:

 • Acupunctuur
 • Mesologie
 • Neurofeedback
 • Energetische behandeling
 • Nine Star Ki
 • Cranio sacraal
 • Osteopathie
 • Emmett massage

INDIVIDUELE SESSIES OP 10 JULI

Op zondag 10 juli 2022 kun je kiezen uit 2 van de volgende individuele sessies:

 • Acupunctuur
 • Mesologie
 • Neurofeedback
 • Energetische behandeling
 • Nine Star Ki
 • Cupping
 • Anti-stress therapie
 • Trauma Booster Techniek
 • Tuina massage
Feel good

Hoe kan ik me inschrijven?

“>

Vragen? Mail ons gerust op info@birgitthijssen.nl

 

Phuong Do, acupuncturiste

Mijn naam is Phuong. Na mijn Geneeskunde opleiding ben ik me gaan verdiepen in acupunctuur. Ik zie acupunctuur als een additieve therapie, die naast- of in samenwerking met de reguliere Westerse geneeskunde, van waarde kan zijn. De belangrijkste filosofie hierbij is het streven naar en het behouden van harmonie en evenwicht.

In de Chinese geneeskunde wordt er vanuit gegaan dat er een netwerk van energiekanaaltjes door het lichaam loopt, die alles in het lichaam met elkaar verbindt. Deze energiekanaaltjes worden meridianen genoemd. Op deze meridianen liggen acupunctuurpunten. Door allerlei verschillende oorzaken kunnen er in de meridianen blokkades ontstaan waardoor en tal van klachten verschijnen. Door het inbrengen van dunne naalden op de gekozen acupunctuurpunten kun je volgens de Chinese theorie de energiestroom (Chi) beïnvloeden en blokkades opheffen. Hiermee wordt het evenwicht weer hersteld. Naast het beoefenen van de traditionele acupunctuur methode (TCM), heb ik me verder gespecialiseerd in schedelacupunctuur volgens het principe van Dr. Zhu. Neem gerust een kijkje op mijn website >>

Inge Slootjes, mesologe

Mijn naam is Inge, ik ben al mijn hele leven geïnteresseerd in gezondheid en op welke manieren je zo gezond mogelijk kunt worden en blijven. Na mijn opleiding medische microbiologie en moleculaire biotechnologie heb ik jarenlang in het laboratorium wetenschappelijk onderzoek gedaan om medicatie te ontwikkelen en diagnostische testen op te zetten. In 2005 heb ik het roer omgegooid en ben ik verder gegaan in de natuurlijkere vormen van geneeskunde. Hiervoor heb ik vele verschillende opleidingen gevolgd, zoals mesologie, neurofeedbacktrainer, life coach, ayurvedisch therapeut, orthomoleculair afslank therapeut, transformatieve cupping, dry needling, ooracupunctuur en meer. Ieder mens is een uniek individu en de oorzaken van jouw klachten zijn dus mogelijk andere oorzaken dan bij iemand anders met dezelfde klachten. De kennis is dus wetenschappelijk, maar de meeste oplossingen noemen we dus niet wetenschappelijk, omdat deze individueel zijn. Alles in jouw lichaam werkt met elkaar samen. Daarom is het van belang om alle verbanden te leggen op verschillende niveaus, zowel fysiologisch, mentaal, emotioneel als energetisch. Dat maakt het zo leuk om jouw unieke puzzeltje op te lossen om jou zo gezond mogelijk en in balans te krijgen! Neem gerust een kijkje op mijn website >>

Karin van den Boomen, neurofeedback trainer

Mijn naam is Karin. Vanuit een persoonlijke passie voor gezondheid en na de diagnose van een hersenaandoening ontdekte ik dat de hersenen briljant ontworpen zijn om zichzelf te reguleren en optimaliseren. Sindsdien ben ik mij gaan richten op het integreren van mijn levensdoel, het helpen verlichten en transformeren van menselijk leed. En de wens om de voordelen van de Neurofeedback technologie te gebruiken bij zelfactualisatie en optimalisatie, met als doel mensen te kunnen bijstaan. Neem gerust een kijkje op mijn website >>

Birgit Thijssen, psycholoog en energetisch coach

Hi, mijn naam is Birgit. Ik ben psycholoog en energetisch coach. Gezondheid reikt veel verder dan alleen het fysieke lichaam. Willen we gezondheid begrijpen en gezond zijn of worden dan zullen we ook aandacht moeten besteden aan ons mentale, emotionele en spirituele lichaam dat tot uiting komt in het energetische lichaam. Mijn eigen proces heeft ertoe geleid dat ik psychologie met spiritualiteit ben gaan verbinden. Ik begeleid mensen naar meer rust en balans in hun leven door een stukje kennisoverdracht en te werken in het energetisch lichaam. Neem gerust een kijkje op mijn website >>

onze gast therapeuten en gast docenten

Ankan Kumar, yoga Master

Ankan Kumar is een Yoga Master uit Kolkata, India. Hij is gediplomeerd aan het beroemde Yoga instituut van de Kaivalyadhama University in Poona, India. Master Ankan heeft uitgebreide Yogaonderwijs-ervaring in India, Singapore en Nederland opgedaan. Hij doceert het traditionele Indiase Yoga systeem waarbij hij de focus legt op zowel lichamelijke als geestelijke zeggenschap over jezelf. Master Ankan vertelt over het vervolg op zijn eigen Yogatocht die begon in zijn jeugd: “Als kind had ik veel gezondheidsproblemen en nadat ik op 17-jarige leeftijd met Yoga was begonnen verdwenen ze allemaal. Hierdoor raakte ik erg gefascineerd door Yoga. Ik kreeg de kans om gedurende mijn universiteitsperiode een workshop aan het Yoga institute SVYASA (Swami Vivekanananda Yoga Anusandhana Samsthana) in Bangalore te verzorgen. Daar leerde ik dat Yoga niet alleen oefening is maar ook een levenswijze. Nadat ik mijn Universitaire opleiding had afgerond ging ik naar de Kaivalyadhama Yoga Universiteit om mijn begrip van het totale Yoga systeem te vergroten. Vanaf dat moment besloot ik om het Yogaonderwijs en de voordelen daarvan te verspreiden onder Yogabeoefenaars.


 

Myra Friedel, Balance by Movement

craniosacraal therapie Bewegen en beweging is essentieel voor de gezondheid van ieder mens, wie niet beweegt komt vast te zitten, letterlijk. Soms zit je vast en heb je hulp nodig om weer in beweging te komen. Een manier om vanuit je diepe kern weer in beweging te komen is craniosacraal therapie. Craniosacraal therapie is een behandelmethode die uitgaat van het zelfhelende vermogen van het lichaam, de therapie werkt op het faciale systeem van ons lichaam (de zachte weefsels). Tijdens een behandeling wordt gewerkt aan het ontspannen van opgeslagen blokkades in het weefsel, zodat daar weer ruimte voor beweging ontstaat. Ik werk als therapeut met wat er in het moment nodig is voor jou als client, dat kan een behandeling in de structuur zijn of een somato emotional release, beide behandelingen geven ruimte in hoofd en lichaam. Op het Total Health & Body Balance Event kun je kennismaken met wat craniosacraal therapie voor jou zou kunnen betekenen: ont-spanning in je weefsel en dieper contact met jezelf. Ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Matty van IJzendoorn, osteopaat

Mijn naam is Matty van IJzendoorn en mijn aandachtsgebied is vrouwengezondheid. Ik werk bij Ingeborg Osteopathie in een breed team. Als osteopaat zie je de mens als 1 geheel. Alle systemen zijn met elkaar verweven en hebben invloed op elkaar. Hierbij kijken we naar het bewegingsapparaat (botten, spieren, etc), de inwendige organen (mobiliteit, ophanging, doorbloeding, etc) en de cranio-sacrale systeem (schedel, ruggenmerg, zenuwen, etc). Er wordt gekeken naar bewegingsbeperkingen die een keten van problemen kunnen veroorzaken, waardoor de oorzaak soms op een heel andere plek te vinden is dan het symptoom/de klacht. Osteopathie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Dit wil zeggen dat door het herstellen van de mobiliteit van het beperkte weefsel, het lichaam zelf in staat gesteld wordt het probleem op te lossen. Er wordt dan ook in de intake aandacht geschonken aan eerder doorgemaakt symptomen, ziektes, operaties, etc die mogelijk te maken kunnen hebben met het klachtenpatroon om een zo compleet mogelijk beeld te kunnen maken voor inzicht in het patroon, maar ook herkenning naar de patiënt.

Leila Abouri, Nine Star Ki

Als vitaliteitscoach werk ik graag met de vijf elementen. Deze kan je inzetten op verschillende aspecten in je leven om je energievoller te voelen.

Nine Star Ki is hier een onderdeel van. Het laat je zien wie je bent in de basis , waar je kwaliteiten liggen en ook je ontwikkelpunten. Een prachtige manier om jezelf meer te accepteren en onvoorwaardelijke zelfliefde te voelen. Dit is de basis om je mooiste leven te leiden.

Chantal Huisman, EMMETT techniek en Trauma Buster Techniek

Mijn naam is Chantal en ik verzorg dit weekend intuïtieve massages met aanvullende EMMETT Techniek. Hiermee activeren we het spiergeheugen en geven we op die manier de hersenen de mogelijkheid om een nieuwe staat van homeostase te creëren en bieden we het lichaam de mogelijkheid om weer in balans te komen. Ook geef ik TBT Trauma Buster Techniek behandelingen om op een snelle en effectieve manier een Trauma los te koppelen van emoties. Gezien de beperkte tijd kan ik tijdens dit weekend slechts auditieve trauma’s behandelen, dus puur een geluid waardoor je getriggerd wordt zonder beelden. Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Sanne van Rooijen, kinesioloog, EFT behandelaar en life-coach

Mijn naam is Sanne van Rooijen en ik ben kinesioloog, EFT behandelaar en life-coach.

Vanaf het moment dat ik ging studeren ben ik geïnteresseerd geweest in het functioneren van het menselijk brein. Nadat ik zelf fysieke beperkingen bleef houden na 2 auto-ongelukken werd mijn interesse in het brein nog meer versterkt en dan met name over hoe het brein functioneert onder stress en hoe daar verandering in aan te brengen.

Focus houden op positiviteit is soms lastig en alleen positief denken is dan niet voldoende helpend om de dieperliggende onbewuste patronen te veranderen.

Er wordt beweerd dat 95% van alles wat we doen voortkomt uit oude patronen die zijn opgeslagen in ons brein. Dan is het niet meer dan logisch dat we die oude programmering benaderen en wijzigen, daar waar dit nodig of helpend is.

De methoden waar ik mee werk helpen om aan deze dieperliggende patronen te werken. Mijn visie is dat ongeacht wat er gebeurt in je leven, je uiteindelijk altijd een keuze hebt in hoe je hiermee om wilt gaan, deze methoden helpen je om weer keuze te voelen. Neem gerust een kijkje op mijn website www.naarsanne.nl

Riet Bergmans, meditatie

Mijn naam is Riet Bergmans. Als spiritueel coach begeleid ik ruim 25 jaar mensen om tot de kern van hun problemen te komen, zodat zij ontspanning vinden en zichzelf mogen zijn. Ik ben master-teacher in reiki en shamballa, ik volgde de studie ontwikkelingspsychologie en de opleiding in de Phyllis Krystalmethode: een methode waarbij je contact maakt met je ziel. En ik ben 20 jaar begeleid door een Chileense sjamaan. Tijdens het Total Health & Body Event zal ik de meditaties verzorgen. Tijdens meditatie maak je kennis met je innerlijke mysterie en luister naar je innerlijke roep. Leer hoe je de stilte ingaat, leer hoe je naar jezelf luistert en ervaar de innerlijke rust na afloop.

Monique Bechtold, Tuina massage

 

Mijn naam is Monique en ik ben massagetherapeut. Ik ben gespecialiseerd in Tuina massage. Bij Tuina massage worden acupunctuurpunten toegepast zonder naalden. Hierbij worden de meridianen (energiebanen) meegenomen. De Qi (levensenergie) staat hierbij centraal. De Qi stroomt door je lichaam om alle organen van energie te voorzien. Deze energie wordt getransporteerd via de meridianen. Naast de massage kan ik gebruik maken van cupping. Cupping is een techniek om afvalstoffen d.m.v. cups naar de oppervlakte te trekken waardoor spierknopen ontspannen en de doorbloeding wordt gestimuleerd. Moxa therapie is een staafje met Chinese kruiden die ik op een acupunctuurpunt plak en aansteek. Dit moxastaafje  verspreidt een intense warmtestraling door de meridianen die erg fijn voelt en is niet pijnlijk. Guasha is een schraaptechniek met een Guasha steen om klachten weg te schrapen door gestagneerde energie. Tenslotte strek ik de ledematen en nek om de energie in het lichaam weer in balans te brengen.

Belangrijk is dat men zich bewust wordt van de klachten die men ervaart.

Bij chronische klachten of klachten die al langer sluimeren probeer ik samen met de cliënt te achterhalen waar die klachten vandaag zouden kunnen komen. Vaak liggen er onderliggende factoren ten grondslag. Waar komt bv. die pijn in de schouders nu vandaan? Draagt er een last op je schouders? D.m.v. masseren en een stukje coaching kunnen de klachten zowel lichamelijk als op emotioneel vlak aangepakt worden. Dit gebeurd op basis van een open communicatie, niet oordelend waarbij de mens altijd centraal staat.

Door de Qi (levensenergie) weer te laten stromen en blokkades op te heffen ga je weer lekkerder in je vel zitten.

Voor boekingen en informatie kan je terecht op www.treatwell.nl. Je mag ook rechtstreeks contact met mij opnemen op telnr: 06-41450316 of stuur een email naar: moniquebechtold@coachingathome.nl.

Lonneke Aerts, Cacao ceremonie en cupping

 

Mijn naam is Lonneke. Vanuit een achtergrond in de fysiotherapie en sport kwam ik er door eigen ervaring achter dat de mens niet alleen maar het fysieke lichaam is. Ik ben me gaan verdiepen in yoga, meditatie, adem, energiewerk, Transformational Cupping & plantmedicijnen.

 

Cacao is een heel toegankelijk plantmedicijn en kan in een ceremoniële setting gedronken worden. Cacao helpt om je hart te openen en meer in contact te komen met jouw hartsverlangen. Het helpt je om je leven meer vanuit je hart te leven met liefde voor jezelf, de mensen om je heen en de wereld.

 

Ik zet mijn technieken in voor onder andere bewustwording, ontspanning, heling en zelfliefde.

Enkele reacties van deelnemers

Tijdens het health en body event was er veel aandacht voor diverse manieren van gezonder leven. Van yogalessen, een energetische behandeling tot massages, een mesologisch consult of acupunctuur.

Een heerlijke verwendag voor jezelf waarna ik voldaan, in balans en vol energie weer naar huis ging; aanrader!

Susanne van der Linden
Een ontdekking naar Health & Body in een rustgevende, mooie omgeving met vriendelijke begeleiding en een goede verzorging. Het was een zéér geslaagde ontspannende dag!
Leonoor Grimberg