Waarvoor kunt u terecht?

Een mesoloog bekijkt de mens in zijn geheel en zoekt naar de oorzaak van de klachten. Daardoor worden er niet alleen ziektebeelden behandeld, maar werkt de mesoloog ook preventief en/of verlicht zij chronische aandoeningen.

Verder kan Mesologie u helpen in het bewustzijn rondom het ontstaan en bestaan van klachten en een wegwijzer zijn in diverse richtingen in de geneeskunde.

Mesologie is geschikt voor volwassenen, tieners, baby’s en kinderen.

 

Mesologie richt zich onder andere op het onderzoek en de behandeling van:

 • Algemeen gezondheidsonderzoek (soort APK voor je lijf)
 • Huidaandoeningen: acné, eczeem, uitslag, rosacea, urticaria, droge huid
 • Spijsverteringsproblemen: maag-, lever-, darmklachten zoals buikpijn, spastische darm, obstipatie, diarree, misselijkheid, opgeblazen gevoel, zuurbranden, voedselintoleranties, aambeien
 • Spier- en gewrichtsklachten: reumatoïde artritis, fibromyalgie, stijfheid, pijn
 • Longklachten: astma, bronchitis, benauwdheid, chronische luchtweginfecties
 • Keel-, neus-, en oorklachten: chronische keelontstekingen, verkoudheden, chronische oorontsteking
 • Menstruatie- en overgangsklachten: PMS, endometriose, opvliegers, nachtzweten
 • Urinewegen: chronische blaasontsteking, terugkerende nierstenen, vaginale infecties
 • Vruchtbaarheidsproblemen
 • Chronische vermoeidheid: M.E., burn-out
 • Mentale klachten: stemmingswisselingen, depressie, overspannen, ADD/ADHD
 • Allergieën en voedselintoleranties: hooikoorts, lactose-intolerantie, glutenintolerantie
 • Hoofdpijn en migraine
 • Gewichtsbeheersing aankomen of afvallen

Indien uw klachten hier niet bij staan en u wilt weten of een mesologische behandeling voor u van toepassing kan zijn, neem dan telefonisch óf via mail (info@isocare.nl) contact op.

 

 

Baby’s en Kinderen:

Behandeling van kinderen vraagt om speciale aandacht, rust, toewijding en kennis. Kinderen tonen vaak duidelijker hun symptomen en reageren vaak veel sneller op een mesologische behandeling. Ze hebben niet de ballast van jarenlange chronische ziekteprocessen. Onderzoek en behandeling van baby’s is mogelijk vanaf 3 maanden. Na het bespreken van het teruggezonden intakeformulier wordt indien mogelijk bij uw kind de pols gevoeld, naar de tong gekeken en wordt er lichamelijk onderzoek gedaan. Daarna worden er op de handen en voeten met behulp van EFD diverse lichaamsfuncties uitgetest.

 

Klachten bij kinderen en baby’s welke onder andere onderzocht en behandeld kunnen worden:

 • Slaapproblemen: niet goed inslapen of doorslapen
 • Voedselovergevoeligheden: allergieën, intoleranties
 • Maag-darmklachten: darmkrampjes, obstipatie, diarree, misselijkheid
 • Luchtwegproblemen: astma, benauwdheid, chronische verkoudheid
 • Gedragsproblemen: ADHD, autisme, concentratiestoornissen
 • Chronische keel- en/of oorontstekingen
 • Huidklachten: eczeem, uitslag
 • Klachten aan de urinewegen: chronische blaasontsteking, zindelijkheidsproblemen
 • Klachten aan het bewegingsapparaat: spier- en gewrichtsklachten

 

Tieners:

Als tiener krijg je heel wat voor je kiezen: naar de middelbare school, nog meer groeien, de wereld ontdekken, sporten, vriendschappen sluiten. Allemaal spannende en leuke dingen. Minder leuk wordt het wanneer je last krijgt van gezondheidsklachten. Heb je last van groeipijnen, misselijkheid, darmkrampen, concentratiestoornissen, last van de menstruatie of krijg je puistjes, dan wordt het leven even wat minder aangenaam. Voor al deze en nog meer klachten is het mogelijk om mesologisch behandeld te worden.

 

Er wordt wel eens gezegd: Ouderdom komt met gebreken. Met andere woorden, als je oud bent is het niet vreemd dat je klachten krijgt. Wat echter veel vaker het geval is, is dat deze klachten al in de jeugd zijn ontstaan. Ze krijgen hun uiting pas als we ouder worden, als we niet meer zo goed onze klachten kunnen compenseren. Daarom is het belangrijk om ook op vroege leeftijd je bezig te houden met je gezondheid, zo kan je klachten op latere leeftijd voorkomen.

ADHD

In de medische wereld wordt snel naar de ‘vertrouwde’ behandeling met medicijnen gegrepen, zoals bijvoorbeeld Ritalin, Concerta of soms zelf Prozac. Hierbij zal de medicatie veelal levenslang genomen moeten worden om de symptomen te bestrijden, terwijl er geen genezing plaatsvindt!

 

ISOCARE is gespecialiseerd op het gebied van ADHD en ADD. Bij mensen met ADHD of ADD zijn er vaak bepaalde processen in het lichaam in dysbalans. Regelmatig is er sprake van een voedselintolerantie. Deze individuele oorzaken, dysfuncties en eventuele intoleranties kunnen bepaald en behandeld worden met behulp van een specifiek programma binnen de mesologie.
Veelal is er ook een verstoring in de algere golven van de hersenactiviteit. Deze kunnen eventueel getraind worden met behulp van neurofeedback. Neurofeedback is een bewezen methode om steun te bieden bij ADHD.

 

Indien u een afspraak wilt maken betreft ADHD zal er een uitgebreide intake plaatsvinden en zal er samen met u bepaald worden welke methode voor u of uw kind het meest geschikt is. In sommige situaties kan zelfs een combinatie aanbevolen worden.

Allergieën

Gedurende een mesologische behandeling wordt ook aandacht besteed aan allergien, maar het kan ook zijn dat u alleen een uitgebreid onderzoek wenst om specifieke allergien te testen. Dit kan gaan om specifieke voedingsmiddelen, toevoegingen, combinaties, of verschillende pollen, grassen, zaden, (huis)dieren, maar ook om chemicalien en nog veel meer.

 

In een consult van ongeveer een uur kunnen we dit vaststellen aan de hand van electrofysische diagnostiek.
Indien u oorzaken wilt bepalen en/of behandeling hiervoor wenst kunt u vervolgens een mesologisch consult plannen.

Algemeen Gezondheids Onderzoek

Gedurende een mesologische behandeling wordt ook aandacht besteed aan allergien, maar het kan ook zijn dat u alleen een uitgebreid onderzoek wenst om specifieke allergien te testen. Dit kan gaan om specifieke voedingsmiddelen, toevoegingen, combinaties, of verschillende pollen, grassen, zaden, (huis)dieren, maar ook om chemicalien en nog veel meer.

 

In een consult van ongeveer een uur kunnen we dit vaststellen aan de hand van electrofysische diagnostiek.
Indien u oorzaken wilt bepalen en/of behandeling hiervoor wenst kunt u vervolgens een mesologisch consult plannen.